söndag 12 juni 2011

dags för lunch


Förstår inte alls varför min blogg varit så fattig på matinlägg. Jag som älskar att laga mat o baka o tänker bli kock eller åtminstone caféägare i mitt nästa liv. Här kommer ifallafall receptet på en grym grekisk kycklingsallad, perfekt en varm sommardag.

8 pers. Ugn: 175 grader
5-6 kycklingfiléer
1 msk olivolja (fast helst två, he he!)
600 g pasta
3 paprikor, gärna i olika färger
3-4 rädisor
10-15 körsbärstomater, röda & gula
1 gurka
400 g fetaost
2 dl svarta och gröna oliver
oregano
salt
peppar

Skär kyckligen i stora bitar och blanda dem med salt, peppar, smulad oregano och olivolja. Bryn bitarna snabbt i en stekpanna och lägg dem i en ugnsform. Efterstek i ugnen ca 10 minuter tills kyckligen är klar. Koka pastan och skär alla grönsaker och osten. Blanda allt i en stor salladsskål eller form. Och så till det godaste, pricken över i - dressingen:

1 dl olivolja
1 dl pressad citron
2 tsk oregano
½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar

Blanda ihop dressingen och värm i en kastrull. Häll den över salladen. Klart!

Smaklig måltid!

Kram L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar